Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да използваме максимално климата в жегите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Абе ясно, ама не са толкова скъпи - 4-5К лв. струват (и на лизинг могат да се вземат) и тук и гаражните сервизи вече започват да се оборудват с такива. Както и да е...... то ясно, че сме аборигентска държаваца.

Между другото колеги, добре би било перманентно на пароструйка да се чисти и отпред радиатора, че се натъпква с какви ли не боклуци и размазани насекоми и това силно влошава топлообмена, а оттам ефективността на климатика. Особено ако се пътува често извънградско в пролетно/летния сезон.
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
      Ходил ли си скоро на профилактика?
      НЕ! И това е лошото! От както я имам колата ( 05.2008 ) 1 година вече, смених де що има по нея, ама за климата все не оставаха финанси...Пък и къде ти, зимата да пускам климатика и сега проблема лъсна в жегите....

Ще отида при колегата Виктор от форума, който се занимава с климатици да я погледне! почти 99% съм сигурен, че има някаква драма с компресора/фреона/маслото на компр.
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        НЕ! И това е лошото! От както я имам колата ( 05.2008 ) 1 година вече, смених де що има по нея, ама за климата все не оставаха финанси...Пък и къде ти, зимата да пускам климатика и сега проблема лъсна в жегите....

Ще отида при колегата Виктор от форума, който се занимава с климатици да я погледне! почти 99% съм сигурен, че има някаква драма с компресора/фреона/маслото на компр.
        Ами да, уж четете и пишете по форумите, ама ...

Климатика трябва да се пуска дори и през зимата от време на време - за профилактика. Ако го беше правил, щеше да знаеш за проблема на време. Сега, като почват жегите, всички се сещат за климатиците и в сервизите е лудница. Затуй, климатик се обслужва по хладното време.

Comment

То добре по хладното, ама първо ако е студено въобще няма да тръгне, второ - в студено време в системата се получават съвсем други налягания. Така ако има проблем, той се наблюдава при топло време.
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            То добре по хладното, ама първо ако е студено въобще няма да тръгне, второ - в студено време в системата се получават съвсем други налягания. Така ако има проблем, той се наблюдава при топло време.
            Тъй де, за хладното става въпрос. Не говорим за дълбоката зима хиляда деветстотин и балканската ...

Comment

Не става дума да се пуска климатика на -10 градуса външна температура, а когато е малко по-топло или в някой подземен гараж/паркинг. Иначе в менюала си пише и под колко градуса въобще няма да тръгне компресорът. По съвет на майсторът, който ми прави моя преди 3 години, добре е с студените месеци да се пуска поне веднъж месечно за около 10-15 мин.
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                Не става дума да се пуска климатика на -10 градуса външна температура, а когато е малко по-топло или в някой подземен гараж/паркинг. Иначе в менюала си пише и под колко градуса въобще няма да тръгне компресорът. По съвет на майсторът, който ми прави моя преди 3 години, добре е с студените месеци да се пуска поне веднъж месечно за около 10-15 мин.
                Именно. Става въпрос за +4*С!

Comment

Working...
                X